Tur Programı

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali Touristica kontuarı önünde siz değerli misafirlerimiz ile saat 09:30‘da buluşma. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Pegasus Hava Yolları’nın PC1223 sayılı tarifeli seferi ile saat 11:55‘de Roma’ya uçuş. Yerel saat ile 12:25‘ de varış. Varışımızın ardından dileyen misafirlerimiz ekstra olarak transfer. Roma‘da Vatikan ve San Pietro Katedrali, Colosseo, Roma Forumu, Venedik meydanı, Vittoriano Zafer Anıtı, Aşk çeşmesi (Fontana di Trevi) ve İspanyol Merdivenleri (Piazza di Spagna) görülecek yerler arasındadır. Geceleme otelimizde.

Not: Roma, Havalimanı-Otel özel transfer hizmeti. (Fiyat Bilgisini Acentenize Danışınız)

Sabah kahvaltısının ardından şehri keşif için serbest zaman.

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından dileyen misafirlerimiz ekstra olarak organize edilecek olan transfer hizmetinden faydalanabilirler. Uçak saatine bağlı olarak havalimanına transfer. Bagaj ve biniş işlemlerinin ardından Pegasus Hava Yollarının PC1224 sayılı tarifeli seferi ile saat 13:25‘de İstanbul‘a hareket. Yerel saat ile 18:00‘de İstanbul‘a varış.
 
Dikkat
*Bu turumuzda hava yolu biletleri promosyon sınıf olup, rezervasyon sonrası uçak biletleri kesilecektir. İptal iade ve değişiklik yapılamaz*

Önemli not;
Otellerde sunulan kontinental kahvaltı tereyağı, reçel veya bal, ekmek, çay veya kahve ile meyve suyundan oluşmaktadır. Grup kahvaltıları ayrı bir salonda servis edilebilir.
 

  • Pegasus Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul -  Roma - İstanbul arası ekonomi sınıfı uçak biletleri,
  • Havalimanı vergileri,
  • Belirtilen kategorideki otellerde 2 gece kahvaltı dâhil konaklama,
  • Zorunlu Seyahat Sigortası (Mesleki Sorumluluk Sigortasıdır),
  • KDV Dahildir.
 

  • Havalimanı-otel-havalimanı transferleri
  • Panoramik Roma şehir turu
  • Profesyonel rehberlik hizmeti
  • Şehir vergileri
  • Schengen vize ücreti ve hizmet bedeli 120 Euro 
  • Yurt Dışı Çıkış Harcı Bedeli 15 TL (Sadece Bankaya Veya Havalimanı Vergi Ofisine Ödenir)
  • Şahsi Harcamalar
  • Programda Belirtilen Ekstra Turlar (İsteğe Bağlı)
  • Müze Ve Ören Yerleri Giriş Ücretleri (İsteğe Bağlı)
  • Seyahat Sigortası (30.000 Euro Teminatlı) 15 Euro / 65 yaş üzeri 30 Euro (İsteğe Bağlı) (Bagaj kaybından, hasarına, hırsızlıktan (nakit para çalınması dahil değildir), ferdi kaza teminatına kadar birçok ek teminatı barındırmaktadır.)
 
 
 

PC 1223 Ist (Sabiha Gökcen)- Roma (FCO) 11:45 12:25
PC 1224 Roma (FCO)- IST (Sabiha Gökcen) 14:45 18:20

Otel Özellikleri

Konaklama Detayları

Hotel Romulus 3* 

Büyük bir mobilyalı bahçe ve zarif odalar sunan Hotel Romulus, A90 otoyolunun yakınında, Roma‘nın kuzeyinde hizmet verir. Bir restoranı bulunan otel ayrıca lobide ücretsiz Wi-Fi erişimi sunmaktadır.
Tiburtina İstasyonu‘na ulaşım imkanı sağlayan 135 numaralı otobüs, otele 50 metre uzaklıkta durmaktadır. Ayrıca, Villa Borghese‘e araba ile 20 dakikada ulaşabilirsiniz.  

 

İtalya - Vize Bilgileri

Turistik Vize - İşveren - Evrak Listesi

Seyahatinizin dönüşü itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar
Pasaportlarınızdaki vize ve giris¸ / çıkıs¸ damgalarının oldugˆu sayfaların fotokopileri
2 adet biometrik fotoğraf ( Daha önce kullanılmış ve 3 aydan eski olmamalıdır )
Var ise almış olduğunuz uçak ve rezervasyonları ( Tarafımızdan hazırlanabilmektedir )
Seyahat Sağlık Sigortası ( En az gidiş / dönüş tarihinizden 1 gün önce ve 1 gün sonra olmalıdır )
Son 3 aylık ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap ekstresi ( Ticari vize başvurularında şirket hesabı olmalıdır ) 
Ticari seyahatler için gideceğiniz ülkedeki firmadan kaşeli imzalı davetiye fotokopisi 
Kimlik fotokopisi
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgisi mutlaka olmalı )
Orjinal ikametgah belgesi 
Aşağıdaki evraklar bunlara ek olarak çalışma durumunuza göre hazırlanmalıdır. 

Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imzalı dilekçe ( Size örneği gönderilecektir ) Şirket imza sirküleri fotokopisi
Şirket vergi levhası fotokopisi
Şirket faaliyet belgesi ıslak imzalı ( Son 3 aylık olmalı ) 
Şirket ticaret sicil gazetesi fotokopisi ( Kuruluş ve güncel olmalı ) 

Pasaport Uyarısı;
* Yurt dışı gezilerine katılabilmek için 10 yıldan eski olmayan, seyahatin bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport ve (gerekli ülkelerde) ilgili ülke vizesi gerekmektedir. Tüketicinin vize başvuru işlemlerinde, Touristica, aracı ve yardımcı bir kurum olarak tüketiciye bu konuda ilgili kurumlar üzerinden hizmet almasına yardımcı olur. Bu hizmeti sağlayabilmesi için, tüketicinin başvuru için gereken tüm belge ve talepleri eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Vize alınamaması durumunda, Touristica, konsolosluk ve tüketici arasında aracı bir kurum ve tüketicinin vize hizmeti alma konusunda sadece yol gösterici olduğundan sorumlu tutulamaz. Buna bağlı olarak turun iptali ya da vizenin olumlu sonuçlanmaması durumunda, vize ve sigorta ücreti konsolosluk tarafından iade edilmez.
* T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye‘den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Yeşil pasaportlu misafirlerimizin pasaport geçerlilik tarihi seyahatin bitişi itibariyle en az 6 aylık olmak zorundadır. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat (lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Turistik Vize - Ücretli Çalışan - Evrak Listesi

Seyahatinizin dönüşü itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar
Pasaportlarınızdaki vize ve giris¸ / çıkıs¸ damgalarının oldugˆu sayfaların fotokopileri
2 adet biometrik fotoğraf ( Daha önce kullanılmış ve 3 aydan eski olmamalıdır )
Var ise almış olduğunuz uçak ve rezervasyonları ( Tarafımızdan hazırlanabilmektedir )
Seyahat Sağlık Sigortası ( En az gidiş / dönüş tarihinizden 1 gün önce ve 1 gün sonra olmalıdır )
Son 3 aylık ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap ekstresi ( Ticari vize başvurularında şirket hesabı olmalıdır ) 
Ticari seyahatler için gideceğiniz ülkedeki firmadan kaşeli imzalı davetiye fotokopisi 
Kimlik fotokopisi
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgisi mutlaka olmalı )
Orjinal ikametgah belgesi 
Aşağıdaki evraklar bunlara ek olarak çalışma durumunuza göre hazırlanmalıdır.

Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imzalı dilekçe ( Size örneği gönderilecektir )
Şirket imza sirküleri fotokopisi
Şirket vergi levhası fotokopisi
Şirket faaliyet belgesi ıslak imzalı veya e-imzalı ( ıslak imzalı belge son 3 aylık olmalı ) 
Şirket ticaret sicil gazetesi fotokopisi ( Kuruluş ve güncel olmalı ) 
Sigortalı is¸e giriş bildirgesi
Son 3 aylık maaş bordrosu kaşeli imzalı
Barkodlu hizmet dökümü ( e-devlet üzerinden alabilirsiniz ) 

Pasaport Uyarısı;
* Yurt dışı gezilerine katılabilmek için 10 yıldan eski olmayan, seyahatin bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport ve (gerekli ülkelerde) ilgili ülke vizesi gerekmektedir. Tüketicinin vize başvuru işlemlerinde, Touristica, aracı ve yardımcı bir kurum olarak tüketiciye bu konuda ilgili kurumlar üzerinden hizmet almasına yardımcı olur. Bu hizmeti sağlayabilmesi için, tüketicinin başvuru için gereken tüm belge ve talepleri eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Vize alınamaması durumunda, Touristica, konsolosluk ve tüketici arasında aracı bir kurum ve tüketicinin vize hizmeti alma konusunda sadece yol gösterici olduğundan sorumlu tutulamaz. Buna bağlı olarak turun iptali ya da vizenin olumlu sonuçlanmaması durumunda, vize ve sigorta ücreti konsolosluk tarafından iade edilmez.
* T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye‘den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Yeşil pasaportlu misafirlerimizin pasaport geçerlilik tarihi seyahatin bitişi itibariyle en az 6 aylık olmak zorundadır. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat (lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Turistik Vize - Emekli - Evrak Listesi

Seyahatinizin dönüşü itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar
Pasaportlarınızdaki vize ve giris¸ / çıkıs¸ damgalarının oldugˆu sayfaların fotokopileri
2 adet biometrik fotoğraf ( Daha önce kullanılmış ve 3 aydan eski olmamalıdır )
Var ise almış olduğunuz uçak ve rezervasyonları ( Tarafımızdan hazırlanabilmektedir )
Seyahat Sağlık Sigortası ( En az gidiş / dönüş tarihinizden 1 gün önce ve 1 gün sonra olmalıdır )
Son 3 aylık ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap ekstresi ( Ticari vize başvurularında şirket hesabı olmalıdır ) 
Ticari seyahatler için gideceğiniz ülkedeki firmadan kaşeli imzalı davetiye fotokopisi 
Kimlik fotokopisi
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgisi mutlaka olmalı )
Orjinal ikametgah belgesi 
Aşağıdaki evraklar bunlara ek olarak çalışma durumunuza göre hazırlanmalıdır.

SGK dan alınmış emeklilik belgesi ( Hangi tarihten itibaren emekli olduğunuzu gösterir ) 
Emekli maaşınızın yattığı banka hesabının son 6 aylık dökümü kaşeli ve imzalı 

Pasaport Uyarısı;
* Yurt dışı gezilerine katılabilmek için 10 yıldan eski olmayan, seyahatin bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport ve (gerekli ülkelerde) ilgili ülke vizesi gerekmektedir. Tüketicinin vize başvuru işlemlerinde, Touristica, aracı ve yardımcı bir kurum olarak tüketiciye bu konuda ilgili kurumlar üzerinden hizmet almasına yardımcı olur. Bu hizmeti sağlayabilmesi için, tüketicinin başvuru için gereken tüm belge ve talepleri eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Vize alınamaması durumunda, Touristica, konsolosluk ve tüketici arasında aracı bir kurum ve tüketicinin vize hizmeti alma konusunda sadece yol gösterici olduğundan sorumlu tutulamaz. Buna bağlı olarak turun iptali ya da vizenin olumlu sonuçlanmaması durumunda, vize ve sigorta ücreti konsolosluk tarafından iade edilmez.
* T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye‘den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Yeşil pasaportlu misafirlerimizin pasaport geçerlilik tarihi seyahatin bitişi itibariyle en az 6 aylık olmak zorundadır. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat (lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Turistik Vize - Ev Hanımı - Evrak Listesi

Seyahatinizin dönüşü itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar
Pasaportlarınızdaki vize ve giris¸ / çıkıs¸ damgalarının oldugˆu sayfaların fotokopileri
2 adet biometrik fotoğraf ( Daha önce kullanılmış ve 3 aydan eski olmamalıdır )
Var ise almış olduğunuz uçak ve rezervasyonları ( Tarafımızdan hazırlanabilmektedir )
Seyahat Sağlık Sigortası ( En az gidiş / dönüş tarihinizden 1 gün önce ve 1 gün sonra olmalıdır )
Son 3 aylık ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap ekstresi ( Ticari vize başvurularında şirket hesabı olmalıdır ) 
Ticari seyahatler için gideceğiniz ülkedeki firmadan kaşeli imzalı davetiye fotokopisi 
Kimlik fotokopisi
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgisi mutlaka olmalı )
Orjinal ikametgah belgesi 
Aşağıdaki evraklar bunlara ek olarak çalışma durumunuza göre hazırlanmalıdır.

Masraflarını karşılayan kişinin ağzından yazılmış dilekçe ( Size örneği gönderilecektir ) 
Masraflarını karşılayan kişinin iş durumuna göre evrakları
Evli ise evlilik cüzdan fotokopisi 

Pasaport Uyarısı;
* Yurt dışı gezilerine katılabilmek için 10 yıldan eski olmayan, seyahatin bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport ve (gerekli ülkelerde) ilgili ülke vizesi gerekmektedir. Tüketicinin vize başvuru işlemlerinde, Touristica, aracı ve yardımcı bir kurum olarak tüketiciye bu konuda ilgili kurumlar üzerinden hizmet almasına yardımcı olur. Bu hizmeti sağlayabilmesi için, tüketicinin başvuru için gereken tüm belge ve talepleri eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Vize alınamaması durumunda, Touristica, konsolosluk ve tüketici arasında aracı bir kurum ve tüketicinin vize hizmeti alma konusunda sadece yol gösterici olduğundan sorumlu tutulamaz. Buna bağlı olarak turun iptali ya da vizenin olumlu sonuçlanmaması durumunda, vize ve sigorta ücreti konsolosluk tarafından iade edilmez.
* T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye‘den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Yeşil pasaportlu misafirlerimizin pasaport geçerlilik tarihi seyahatin bitişi itibariyle en az 6 aylık olmak zorundadır. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat (lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Turistik Vize - Öğrenci

Seyahatinizin dönüşü itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar
Pasaportlarınızdaki vize ve giris¸ / çıkıs¸ damgalarının oldugˆu sayfaların fotokopileri
2 adet biometrik fotoğraf ( Daha önce kullanılmış ve 3 aydan eski olmamalıdır )
Var ise almış olduğunuz uçak ve rezervasyonları ( Tarafımızdan hazırlanabilmektedir )
Seyahat Sağlık Sigortası ( En az gidiş / dönüş tarihinizden 1 gün önce ve 1 gün sonra olmalıdır )
Son 3 aylık ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap ekstresi ( Ticari vize başvurularında şirket hesabı olmalıdır ) 
Ticari seyahatler için gideceğiniz ülkedeki firmadan kaşeli imzalı davetiye fotokopisi 
Kimlik fotokopisi
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgisi mutlaka olmalı )
Orjinal ikametgah belgesi 
Aşağıdaki evraklar bunlara ek olarak çalışma durumunuza göre hazırlanmalıdır.

Öğrenci Belgesi
Ebeveynlerinin iş durumuna göre evrakları ( Masraflarını 1. veya 2. dereceden akrabalar karşılayabilir ) 
18 yaşını doldurmamış ise anne ve babadan muvafakatname 

Pasaport Uyarısı;
* Yurt dışı gezilerine katılabilmek için 10 yıldan eski olmayan, seyahatin bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport ve (gerekli ülkelerde) ilgili ülke vizesi gerekmektedir. Tüketicinin vize başvuru işlemlerinde, Touristica, aracı ve yardımcı bir kurum olarak tüketiciye bu konuda ilgili kurumlar üzerinden hizmet almasına yardımcı olur. Bu hizmeti sağlayabilmesi için, tüketicinin başvuru için gereken tüm belge ve talepleri eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Vize alınamaması durumunda, Touristica, konsolosluk ve tüketici arasında aracı bir kurum ve tüketicinin vize hizmeti alma konusunda sadece yol gösterici olduğundan sorumlu tutulamaz. Buna bağlı olarak turun iptali ya da vizenin olumlu sonuçlanmaması durumunda, vize ve sigorta ücreti konsolosluk tarafından iade edilmez.
* T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye‘den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Yeşil pasaportlu misafirlerimizin pasaport geçerlilik tarihi seyahatin bitişi itibariyle en az 6 aylık olmak zorundadır. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat (lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Rezervasyon